Βιογραφικό

Βιοκίνηση

Στηρίζει ότι αξίζειΤο γυμναστήριο ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999 με πρωτοποριακά για την Ρόδο προγράμματα εκγύμνασης παιδιών και εφήβων, όπως η ενόργανη και η διορθωτική γυμναστική, καθώς και  τμήματα εκγύμνασης ενηλίκων με προγράμματα pilates, body weight.

Με την ενόργανη και την ακροβατική γυμναστική ασχολούνται παιδιά ηλικίας από 3,5 ετών και πάνω και έχει αποκτήσει πολλούς μικρούς και μεγάλους φανατικούς φίλους. Αποκορύφωμα κάθε χρονιάς είναι η επίδειξη ενόργανης γυμναστικής όπου τα παιδιά παρουσιάζουν ένα θεματικό πρόγραμμα ασκήσεων που διδάχθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Η διορθωτική γυμναστική αφορά τα προβλήματα κακής στάσης του σώματος η οποία συστήνεται ανεπιφύλακτα από τους ορθοπεδικούς γιατρούς, και τους παιδιάτρους.

Το γυμναστήριο ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε εκδηλώσεις όπως τα ανθεστήρια, το μεσαιωνικό  φεστιβάλ, τρεις συνεχείς συμμετοχές στο ECO FAIR, ακροβατική ομάδα και μαζορέτες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών.

 Σε συνεργασία με τον σύλλογο φουσκωτών σκαφών «Ρ.Ο.ΤΑ», ξεκίνησε το πρόγραμμα ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις σωματομετρίας και έλεγχο σωματικού βάρους στα παιδιά των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου.

Τέλος , το 2010 ξεκίνησε την εκπομπή ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ στον τηλεοπτικό σταθμό TV4, που αφορά στην γυμναστική και την υγεία γενικότερα, με καλεσμένους διακεκριμένους γιατρούς και επιστήμονες της τοπικής κοινωνίας μας.

Το γυμναστήριο ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ, μεταφέρθηκε σε νέο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, τον Ιούνιο του 2012, στην οδό Θεσσαλονίκης 18 στην Ανάληψη.

Καννή Άννα Μαρία

Ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου είναι η Καννή Άννα Μαρία, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με επιπλέον εξειδίκευση και μεταπτυχιακό στην Διορθωτική γυμναστική, εκπαιδευθείσα στην Σχολή Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του Novi Sad στη Σερβία.

Κοντοθανάση Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1981. Από την ηλικία των 5 χρονών ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική που έμελε να είναι η μεγάλη της αγάπη. Από το 1986 ως το 1994 υπήρξε αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, ενώ το 1994 κλήθηκε στην εθνική ομάδα Ελλάδος.

Με το τέλος της αθλητικής της σταδιοδρομίας αποφάσισε να μείνει σε αυτόν τον χώρο. Σπούδασε στην Αθήνα στο  τμήμα επιστημών φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική. Από το 2001 έχει πιστοποιηθεί ως εθνικός κριτής του αθλήματος, ενώ το 2009 έλαβε την πιστοποίηση και του διεθνή κριτή. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προπονητική και από το 2003 ήταν προπονήτρια στο τμήμα ενόργανης του Γ. Ν. Ο. ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.

Ως προπονήτρια συμπλήρωσε τις σπουδές της παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε και σε τμήματα ενδυνάμωσης ενηλίκων. Θέλοντας να βελτιώσει τα προσόντα της ειδικά σε ότι έχει σχέση με την αγωγή των παιδιών εισήχθη το 2010 ως κατατακτήρια φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πιστεύοντας πάντα πως η εκγύμναση του σώματος είναι μια ευχάριστη και ολοκληρωμένη διαδικασία και ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει τρόπο έκφρασης, ασχολήθηκε ταυτόχρονα και με τον σύγχρονο χορό διατελώντας από το 2008 έως το 2010 μέλος της επαγγελματικής ομάδας σύγχρονου χορού ΜΥΙΑ συμμετέχοντας στις παραστάσεις της.